HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2017 Çarşamba - 15:18

İzmir'de AK Partili belediyenin personellerine suç duyurusu: O ilçede neler oluyor?   

Menderes’te fotoğrafçılık yapan CHP’li yönetici Uz, belediyenin düğün salonunda sorun yaşadığı 6 personel hakkında şikayetçi oldu. Uz, hakaret, tehdit ve mala zarar verme suçlarını gerekçe göstererek Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

İzmir de AK Partili belediyenin personellerine suç duyurusu: O ilçede neler oluyor?   

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menderes İlçe Yöneticisi Umut Uz, Menderes Belediyesi’nin bazı çalışanlarından şikayetçi oldu.

Aynı zamanda fotoğrafçılık yapan Uz, ilçede belediye bünyesinde faaliyet gösteren İkiz Kır Düğün Salonu’ndaki bir düğün sırasında sorun yaşadığı Hüseyin Koçak, Sunay Şeflek, Talip Aktaş, Onursal Civek, Abdürrahim Şen ile Zafer Çınar’ı, hakaret, tehdit ve mala zarar verme suçlarını gerekçe göstererek Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet etti.

Menderes Belediyesi’nin düğün salonundaki çekim işlerinin ihaleye çıkılmadan başka birine verildiğini söyleyen Uz olayla ilgili açıklamalarda bulundu.  Düğün sahibiyle anlaşan ve çekim için salona giden Uz, belediye çalışanlarının kendisine, ‘Başkanın emri var. Başka biri buraya girip çekim yapamaz’ dediğini aktardı. Düğün sonrasında belediye personellerinin arabayla kendisini takip ettiğini belirten Uz, sabah kalktığında aracının lastiğinin bıçaklandığını gördüğünü ve sonrasında savcılığa giderek şikayette bulunduğunu ifade etti.

'İHALE YAPILMADAN BİRİNE VERİLİYOR, DIŞARIDAN DA KİMSE KABUL EDİLMİYOR'
Egedesonsöz’e konuşan Uz, “Şubat ya da Mart ayı gibi belediyede düğün salonun fotoğraf ve video çekimi için ihale yapılacağı söylendi. Biz de bu işi yaptığımız için ihaleye girelim diye belediyeye haber almak için gittim.  Bize, ‘Tüm fotoğrafçılara haber verilecek. Siz de gireceksiniz” cevabı verildi. Birkaç gün sonra ihale oldu dediler. Hiçbir fotoğrafçıya haber verilmiyor. Belediye başkanı inisiyatifle işi başka birine veriyor. Düğün sahiplerine de sadece o fotoğrafçıyla anlaşacaksınız deniyor. Tabi vatandaşlar itirazlarda bulunuyor. Müşteriler bu işi alan arkadaşla sorun yaşıyorlar ama belediyeden itirazlarına cevap verilmiyor. Dışarıdan başka birinin de kabul edilmeyeceği söyleniyor” dedi.

'DÜĞÜNÜ DAĞITIRIZ'
Vatandaşların yaşadığı mağduriyete ilişkin konuşan Uz, “Yetkililer düğün sahiplerine ‘Salonu hazırlatmam. Düğününüz olmaz’ diye tehditvari konuşuyorlar. İnsanlar da ücreti çekim işini alan kişiye veriyorlar. Fakat ayrıca ekstra olarak fotoğrafçı getiriyorlar. Biz böyle bir kaç düğüne gittik.  Meclis üyemiz Mustafa Kayalar’ın çocuğunun sünneti olacaktı. Neredeyse bizi zorla çıkardılar. ‘Sen burada çekim yapamazsın, salona giremezsin’ dediler. Düğün sahibi de tadı kaçmasın diye ‘Tamam ekibine söyle çekim yapmayın misafirim olun’ dedi. Biz de bıraktık.

Daha sonrasında bir düğün daha oldu. Müşteri geldiğinde ‘Belediyeyle bir sorunumuz var. Biz oraya giremiyoruz. Tatsızlık olsun istemiyorum. Bilgin olsun’ diye söyledim. Düğün sahibi bana dedi ki ‘Sen hiç muhatap olma. Her türlü sorumluluğu ben üstleniyorum’ dedi. Biz düğün öncesinde salona gittik. Hazırlığımızı yaparken düğün sahibi ile belediye personelleri kavga durumuna geldi. Düğün sahibi de bize, ‘Kesinlikle çıkmayacaksınız. Çekime devam edeceksiniz’ diye söyledi. Çünkü ortada bir mağduriyet yok. Çekim işini alan şahsa parası verildi. Düğün sahibi, ‘Onlar orada çekimini yapsın biz bu arkadaşın da çekim yapmasını istiyoruz’ dedi. Daha sonra düğün sırasında 5-6 kişi yine geldi. Zabıta, şoför ve belediye personeli geldi. Tehditvari konuşarak ‘Düğünü dağıtırız. O fotoğrafçı buradan çıkacak. Belediye başkanın talimatı var’ dediler. Ortam gerildi. Düğüne gelen misafirler son 20 dakikada bu yaşanılanlara şahit oldu.  En sonunda olay yatıştı. Düğün bitti. 12:30 gibi düğün salonunda çıktım” açıklamasını yaptı.

'SENİ BURADA YAŞATMAYIZ'
Uz, düğünün ardından belediye personelinin kendisini takip ettiğini ve tacizde bulunduğunu söylerken, “Düğünün sonrasında arkamızdan belediye arabası arabamızı takip ediyordu. Tacizde bulunuyordu. Kendi iş yerime yakın bir yerde durdum. Telefonum çaldı. Birisi, ‘Bu sana son ikazım. Bir daha o salona girmeyeceksin. Seni burada yaşatmam’ dedi.  ‘Sen kimsin? Gel görüşelim’ dedim. Salonda zorluk çıkaran aynı kişiler geldi.  Aynı cümlelerle ‘Seni burada yaşatmayız. Tüm olanların sorumlusu sensin’ dediler. ‘Muhatabınız ben değilim. Orada düğün yapan kişidir. Ben kimsenin düğüne zorla girmiyorum. Düğün sahibi beni çağırıyor ve giriyorum’ diye söyledim. Esnaf arkadaşlar rahatsız olunca kendiliğinden gittiler. Sonrasında evimize geçtik. Sabah kalktığımda arabamın tekerleğine bıçak sokmuşlar. Bugüne kadar ilçemizde böyle bir şey yaşamadım. Yaşananlardan dolayı bu kişilerden şüpheleniyorum. Durumu savcılığa iletim” dedi.  

'ÇETE GİBİ HAREKET EDİYORLAR'
Uz ayrıca yaşanılan olayın tamamen siyasi olduğuna vurgu yaparken, “Burada orman kanunu gibi bir kanun yapıyorlar. Böyle bir yasa ve madde yok. Tamamen siyasi olarak ve müşteriyi mağdur ederek kendi egemenliğini kurmak istiyorlar. Kabadayıvari, eşkiyavari, çete gibi hareket ediyorlar. Ben aynı zamanda CHP ilçe yöneticisiyim. Olayı tamamen siyasi inatlaşma olarak düşünüyorlar” ifadelerini kullandı.  

 
CHP’den “Fatih Terim” yasa teklifi
 
YAŞ toplantısı sona erdi: 3 kuvvet komutanı...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilirkişi 3 Ağustos 2017 Perşembe 16:50

Kardeşim ; Belediyeyi ve uygulamasını haklı çıkarma çabası niye ? Usulsüz işler olağan karşılanıyor artık. Bu iş ile Aziz başkan ne alaka? Bu CHP düşmanlığının kaynağını anlamak mümkün değil. Gerçekten dindar ve kindar nesil yetistirdiler....

Yorumu oyla      11      5  
menderes 2 2 Ağustos 2017 Çarşamba 23:00

Bak umut kardeşim, düğün salonlarının ihalesiz verildiğini biliyorsan savcılığa suç duyurusunda bulun. Menderes CHP meclis üyesi Mustafa Kayalar kendi çocuğunun sünnet düğününde fotoğraf çekme misafirim ol diyor kabul ediyorsun. Bu düğün salonlarının fotoğraf video çekim işlerinin başka bir fotoğrafçıya verildiğini biliyorsun. Bu ısrarın nedendir? Ayrıca, İlçe Başkanı Ahmet Pala, Umut Uz senin yönetim kurulunda . ne diye arka planda kalarak bu konuda uyarıda bulunmuyorsun. Ya ilçe başkanlığını doğru dürüst yap, yada bırak git. Bu gençleri birbirlerine hasım etmeye hakkın yok.

Yorumu oyla      13      6  
Chp li 2 Ağustos 2017 Çarşamba 20:22

Hey gidi günler hey nereden nereye geldi menderes .Üstün Bilge kişi AZİZ KOCAOĞLUNU çağırıp teşékkür etmek lazım ,Menderes in içine ettiği için ..

Yorumu oyla      14      5  
böyleler 2 Ağustos 2017 Çarşamba 16:41

adam kayırma baskı ve hukuksuzluk mu var acaba olayın altında yatan

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balbay: 'FETÖ'nün yerini ENTÖ alırsa...'
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ...
CHP’li Sertel vergisiz ithalatı Meclis’e taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, tarım ve ...
AK Partili Sürekli'den 2019 açıklaması: Hedef 50 artı 1!
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bayındır ve Bornova İlçelerinde ...
 
CHP’li Bakan İzmir'de 'tarih'e verilen desteği sordu
İzmir’in antik kentlerini mercek altına alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir ...
Başkan Karataş'tan grev ve tramvay çıkışı: Kayıkçı kavgasını bırakın!
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İZDENİZ grevi ...
Kesin talimat verdi: Sade olsun
AK Parti'nin son yapılan MYK ve MKYK toplantılarının başlıca gündem maddelerinden ...
 
MHP'de Akşener'in partisi için 625 istifa
Genel Merkez'in tutumunu onaylamadıklarını açıklayan MHP Kocaeli Gölcük ...
Ahmet Davutoğlu'ndan Mehmet Görmez açıklaması
AK Parti Konya Milletvekili Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri ...
CHP'li Yiğit'ten sergi ziyareti
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Çeşme Belediyesi Kültür Merkezi'nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva